Thursday, October 13, 2005

Osa 13: New York 13.10.2005

Keskiviikko 12.10.2005

Aamutoimilta paastyani menin katsomaan miten itselleni kovin tuttu huone 429 voi ilman mua ja Markia. Siella olivat norski ja meksikaani, kauheassa krapulassa. Kavin potkimassa poikia ja sanoin etta tapaamme aulassa 11.00 ja lahdemme aamiaiselle.

Siellahan pojat olivatkin tunnin kuluttua, ei-niin-freesissa ulkomuodossaan, ja lahdimme tutkimaan hostellin lahiseutua. Harhailimme Broadwayn ylapaata kun M naki jotain omituista: eras kahvila naytti TAYSIN identtiselta kopiolta Seinfeldissa esiintyneesta ruokapaikka-kahviosta. Astuimme sisaan ja meille ilmeni etta kyseessa OLI sama paikka.

Istuimme alas holmistyneina ja katselimme seinille joissa oli Seinfeldin nayttelijoiden muotokuvia ja nimikirjoituksia. Tarjoilijat kertoivat tarinoita nayttelijoitten kaynneista ravintolassa. Paikka oli jopa ihan halpa ja hyva, ja taysin turistivapaa (meita lukuunottamatta). Soimme hyvan aamiaisen ja pojat suuntasivat laheiselle katedraalille, jonka olin jo itse nahnyt. Itse lahdin valmistautumaan Conan O'Brieniin!

Metrossa matkailu tuntui ikuisuudelta, jo ennen studiolle paasemista tiesi etta tasta tulee matkan kohokohta. Saavuin kaytavaan jossa jo muutamat fanit odottelivatkin, 4 nuorta Michiganilaista ja Austinilainen miesparivaljakko, joka osoittautui myohemmin seurustelevaksi pariksi. Meilla oli todella kiehtova ja pitka keskustelu (yllatys) politiikasta ja siita miten maailma nakee Amerikan (yllatys). Mutta nama Teksasilaiset olivat homoseksuaaleja ja liberaaleja, ei varsinaisesti yleinen ilmio syvassa etelassa.

4 Michiganilaista nauroivat kun kerroin olevani Suomesta ja sanoivat 11.10. lahetyksen olleen Suomipainotteinen, kun joku Suomen idolseista (veikkaisin Tuiskua) oli ollut yleisossa ja lisaksi Conan oli osoittanut yhdennakoisyytensa Tarja Haloseen. Olin kuitenkin yksi seitsemasta ensin paikalla olleesta, ja tiesin ainakin saavani hyvan paikan studiosta :)

Istuskelimme ja odottelimme pari tuntia ja jono takanamme kasvoi. Studion tyontekijat olivat aarettoman mukavia ihmisia, ja heidankin kanssaan kavimme pari hyvaa keskustelua New Yorkissa asumisesta ym. Lopulta meidat saatettiin studioon joka oli hassun pieni (vetaa 189 ihmista), mutta todella mukavan intiimin oloinen. Istuin mielestani studion parhaalle paikalle, ihan eteen ja keskelle. Pienen odottelun jalkeen eteen hyppasi ohjelman koomikoista se kaveri joka on tunnettu Preparation-H Raymond -hahmostaan. Han kertoi muutaman stand-up vedon ja alkoi kyselemaan yleisolta mista olemme. Olin ihan kaverin vieressa, ja han kuuli sanan "Finland" ja meinasi ratketa siihen paikkaan. "Really?!? Seriously?! Again?" Sitten han kyseli multa yleison kuullen sarjan kysymyksia ja lopuksi etta valmistaudu siihen etta kamera saattaa kaantya sua kohti lahetyksessa.

Bandi saapui eteen ja vetaisi biisin lammittelyksi. Lopulta eteen saapui Conan n. 10 minuuttia ennen nauhoituksen alkua. Lammiteltyaan porukkaa han kysyi "Is there a person from Finland in here?" johon vastasin myontavasti. Vuorostaan Conan sanaili sarjan kysymyksia ja kavi kattelemassa. Max kavi antamassa mulle rumputikkunsa! Musta on tullut fanipoika. Ajattelin etta tassapa oli melkoinen ilta.

Ei se toki siihen loppunut. Kun Conan oli saanut alkuvitsinsa kerrottua, han alkoi puhua kameralle Suomesta. Taas. Han kertoi taas siita, miten yllattavaa suomalaisten innostus sarjaa kohti on ja sanoi etta yleisossa on tanaankin yksi, Micko? Kamera kuvaili mua hetken aikaa ja sitten selvisi etta ylempana oli myos kaksi naista jotka olivat suomesta. Sitten Conan esitti yleisolle taas yhdennakoisyytensa Tarja Halosen kanssa (joka oikeasti on melkoinen) ja esitti tekemansa vaalikampanjamainoksen Tarjalle. Luvassa oli puolitoistaminuuttinen video jossa Conan istui aamiaispoydassa Hesarin ja suomalaisen naisen kanssa. He rupattelevat niita naita Suomeksi, mutta en muista sisaltoa tarkasti. Taman jalkeen huomasin etta yksi studion kameroista oli suunnattu naamaani kohti koko ajan, jos Conan myohemmin ohjelmassa keksisi Suomilappaa. Tosi miellyttavaa.

Charlize Theron vieraili ohjelmassa, mika jumalatar. Kaunissss. Mainoskatkon jalkeen eteen tuotiin ohjaaja Cameron Crowe, jonka haastattelun aikana pomppasi esiin Crowen lasten suosittelema nimi hanen uudelle elokuvalleen, joka olisi "Boom Boom, plup plup". Conan heitti jutun niille raiteille etta mikahan se mahtaisi olla muissa maissa ja Mikko sai kunnian kertoa suomalaisen nimen kyseiselle elokuvalle. Voitteko uskoa milta tuntuu kertoa juttu jolle Conan O'Brien ja taysi yleiso repeavat nauramaan? Mina tiedan, nyt.

Ohjelman loputtua Conan taputtaa yleisolle, ja osoittaa mua kohti ennen poistumistaan. Olen jo lahtemassa studiolta, kun minut kaannetaan ovelta takaisin juttelemaan LAMPIOON CONANIN JA OHJELMAN PAAKASIKIRJOITTAJAN KANSSA. Voi pyha pylly.

Istumme lampiossa ja miehet kyselevat minulta kaikenlaista ja kertovat suunnittelevansa tosissaan Suomen reissua ohjelmasta. Tarjoudun oppaaksi ja ojennan heita muutamasta asiavirheestaan suomivitseissa (esim. saksa-aksentti ja puukengat seka turskajutut). Lopuksi kasikirjoittajien pomo pyytaa multa yhteystietoni etta voivat vastaisuudessa pyytaa apua suomisketseissa. Sanoivat lopuksi etta huomenna saattavat ottaa yhteytta ja pyytaa tekemaan jatkoa jutulle, ja suomen tulkkia voidaan tarvita.

Oli miten oli, nyt on jotenkin epatodellinen olo.

Katson viela ohjelman tv:sta ja hostellitoverini katsovat ensin toisiinsa ja sitten minuun kun nakevat taman karvatin ruudussa. Naurattaa hiukan. Nukkumaan.

Osa 14 ->

7 comments:

SalmoBlog said...

Maanantaina ilmeisesti tulee. Itse toki jo nain jakson taalla Amerikassa.

SalmoBlog said...

Joo, korjasin ohjelman jalkeen :D

rasmus said...

Huhhu! Uskomaton stoori :D Hyvät sulle!

SalmoBlog said...

No, toi on yksi hyva tapa saada lippu. Itse varasin lipun NBC:n puhelinpalvelun kautta, ongelmallista siina on vain se etta ne varaa aina viikkoa kerrallaan tayteen, nyt jakavat varmaan lippuja joulun seudulle...

Toveri said...

Mainio juttu, hauska lukea lähetyksen taustoista.

Suomeahan esitellään maailmalle nykyään kovasti. Conanin jutut, Lettermanissa kiroillaan suomeksi, suomalaisia pidätetään äänekkäästä pornon katselusta ja Star Wreck -leffasta on ollut juttua Entertainment Weeklyä myöten.

Tosin, pitäisikö tässä nyt kääntää asia niin päin, että kaikki vaan nauravat meille ja masentua :)

SalmoBlog said...

Sinne vaan, vielä kun ehdit! :)

SalmoBlog said...

Hehe... kiitoksia:)