Sunday, October 02, 2005

Osa 2: Reykjavik 2.10.2005

Kävin eilen kävelemässä vielä ennen nukkumaanmenoa keskustassa, tutustumassa paikallisten yöelämöintiin... minnekään baariin tahi klubiin en sisälle uskaltautunut, melkoisen perseestä reväistyltä kun näytin. Joka toinen liike kauppakadulla tuntui olevan kahvila, jotka olivat täynnä paikallisia ja turisteja ihan lapsesta vanhuksiin. Toinen erikoisuus ovat todella usein vastaantulevat seksiliikkeet; ilmeisesti pitkä, pimeä talvikausi tuo mukanaan tarpeen keksiä mielekastä tekemistä kotona.

Nukkumaan.

Sunnuntai 2.10.

Hostellin aamupalan yhteydessa tuli tutustuttua paremmin tuohon Malesian eläjään. Oli liikkeellä teini-ikäisen tyttärensä kanssa joka keskustelumme ajan keskittyi murohinsa ja mököttamiseen. He olivat kierrelleet ympäri Eurooppaa, Lontoosta Tukholmaan, ja tulleet siihen tulokseen että ruotsalaiset on tyhmia, ilkeitä ihmisiä. Kerroin heille etta suomessa tuo on tiedetty jo pidemmän aikaa.

Pääsin myös loistamaan Malesian tietoudellani, eli sillä että siellä taitaa olla formulakisat, ja Petronas -tornit. Siinä tietouteni suurinpiirtein olikin.

Poistuin hostellilta samaiselle kirkolle jonka juurella olin perjantaina käveleskellyt, mutta oli silloin suljettu. Meinasin mennä sisään väärasta ovesta, mutta kohtelias islantilaisnuorukainen kertoi minulle etta kannattaa menna sisään toisesta paasta rakennusta ellei halua osallistua AA -kokoukseen. Totesin että olen ollut paikalla vasta pari paivää enkä ole vielä akuutissa AA:n tarpeessa.

Otin osaa Islantilaiseen jumalanpalvelukseen, joka oli ihan samanlainen kuin kotimainen, ovat luterilaisia paaosin täällä myös. Kirkko oli komea sisältä, ja huomio kiinnittyi melkoisen näyttäviin urkupilleihin. Hiukan häiritseviä olivat ymparillä pyörineet japanilaiset, jotka halusivat ottaa kuvia toisistaan taustallaan tämä mystinen pohjoisten ihmisten primitiivinen messu. Meinasi pokka lähteä toden teolla kun eräs rouva näki suunnattoman vaivan ahtautua kesken palveluksen täyden rivin keskelle että matkamuistoihin saatiin kuva hänestä irvistämässä kameralle kun paikalliset hoilaavat virttä.

Kävin tänne kahvilaan tullessani noutamassa bussiaikataulut (en halua toistaa taksityperyyttäni) ja sieppaamassa kahvia eräässä näistä lukuisista katukahvioista. 250 kruunua (~4 € eli täällä halpa) maksanut kahvi tarjoiltiin pöytään pienessä termarissa, jossa oli mustaa kultaa 3 kupillisen edestä. Oli ihan hyvää, jostain syystä täällä jokainen kahvikuppi on maistunut.

Osa 3 ->

No comments: